onsdag 6. oktober 2010

Malekurs på Auen urtegård ved Tore Hogstvedt

Gamlestua på Auen urtegård

Malerkurs med Tore Hogstvedt.

Lørdag 11 og søndag 12 september holdt Tore Hogstvedt malerkurs på Auen urtegård.
Auen urtegår var pyntet i all sin høstskrud da 10 damer annkom gården. Anne Gundersen ønsket oss velkommen med kaffe og kaker.
Lunsjen bestod av deilig "kjærlighetsuppe" med varme ostesmørbrød med Siljankrydder.
Middagen putret på ovnen i det store kjøkkenet under kurset, så alle var godt sultne etter en lang dag med undervisning. Lammegryte med gårdens grønnsaker og krydderurter smakte nydelig.
Søndagen opprandt med et nydelig vær. Kaffe, vafler og kake kom Anne med til oss. Etter en malerøkt fikk vi lunsj.

Tore Hogstvedt 


Tore Hogstvedt tok oss med inn i malingens verden ved å fortelle om Claude Monet, som er hans store forbilde. Deretter tok han for seg oppbyggningen av et bilde. Forholdet i bildet, de forskjellige nivåene. Teknikkene med penslene og fargene. For mange av oss var dette en ny erfaring da mange av oss ikke hadde malt med oljefarger før. Vi fikk mange tips og rettleeing da vi selv skulle begynne å male.


Thore Hogstvedt er en norsk kunstmaler som bor i Rælingen. Han er født i Siljan. Han startet å male i ung alder, men kom ikke skikkelig i gang før han traff den norske landskapsmaleren Jan Petter Bratsberg, også fra Skien. Tore er opptatt av lyset og fargene i naturen. Hans store forbilder er Claude Monet. Monet var med på å utvikle det som kalles impresjonismen. Malerene på den tiden var ikke så opptatt av motivet som av inntrykkene de fikk av naturen. De så på landskapet på en annen måte.Lyset og fargene var det viktigste. Tore Hogstvedt er også veldig opptatt av naturen. Hans måte å male på er veldig spesiell. Han har utviklet sin egen stil.
Han har hatt mange utstillinger. Han debuterte i Fet kunstforening i 1995. Han har hatt mange utstillinger siden da. Høsten 2009 blei han kontaktet av Anderson Galleries og Audis Husar Fine Art i Beverly Hills og i desember 2010 er hans bilder også presentert hos M. Gallery of Fine Art i Florida.

2 kommentarer:

  1. M. Gallery of Fine Art i Florida ble desverre nedlagt. I forhold til USA og verden forøvrig har jeg nå en amerikansk agent, Kelly Strantz, som forhåpentligvis åpne flere dører for meg.
    Les mer på www.kellystrantz.com

    SvarSlett
  2. Nytt fra meg, 11/5-11
    M Gallery of Fine Art har flyttet til Charleston i South Carolina. Jeg har nå i april underskrevet en 2 års kontrakt med galleriet og 3 av mine malerier sendes til Charleston neste uke. De planlegger en separatutstilling for meg neste år. Les mer galleriet: www.mgalleryoffineart.com

    SvarSlett